Critical Greens 250g

29.90

🥬 Za tiste, ki NE POJEDO DOVOLJ zelenjave, je Critical Greens prava rešitev.

 • Critical greens (mešanica kar 17 različnih naravnih ekstraktov super zdrave zelenjave)
 • BREZ umetnih sladil, brez umetnih barvil, brez umetnih arom. Popolnoma naravnega okusa, 100% naraven okus. Primerni za mešanje v najljubšo pijačo ali jedačo po vašem izboru.
Šifra: cg Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

Critical greens

Da bodo tisti, ki ne marajo zelenjave le te zaužili dovolj, ali pa za tiste, ki jo imate radi, da je zaužijete več.

Ali veš kolikšna je priporočljiv dnevni vnos zelenjave?

Po priporočilih NIJZ bi odrasla oseba v prehrano vključila povprečno od 250 do 400g zelenjave. Količina je odvisna od energijskih potreb posameznika.

Zaradi vsebnosti posameznih zaščitnih snovi, ki se nahajajo v tipičnih barvilih zelenjave, priporočamo uživanje zelenjave različnih barv.

Priporočljivo je, da se v dnevno prehrano vključuje tako svežo, kot toplotno obdelano zelenjavo.

Zlasti vitamini v zelenjavi so izredno občutljivi na vplive iz okolja (svetloba, temperatura …), zato je treba posvetiti veliko pozornosti toplotni obdelavi zelenjave. Slednja je pri določenih skupinah zelenjave nujna (npr. pri stročnicah …), saj s tem zagotovimo večji izkoristek hranil in prebavljivost ter boljše senzorične lastnosti.

Z rezanjem, sekljanjem, lupljenem, mletjem ter drugimi fizikalnimi postopki obdelave zelenjave 46 pospešimo oksidacijske procese, zato to opravimo tik pred pripravo jedi. Za čim višjo biološko vrednost zelenjave in ohranitev mikrohranil, zelenjavo vedno kuhamo, v večjih kosih, manj časa, ter v majhni količini vode.

Prav tako je pomembno, da se zelenjava pred toplotno obdelavo očisti v vodi v večjih kosih, saj s tem ohranimo večino vitaminov topnih v vodi. Priporočljivi postopki priprave zelenjave so poširanje, dušenje in kuhanje nad paro.

Kaj pa če nimaš preveč rad-a zelenjave?

Ali če veš, da je ne poješ dovolj?

Ali pa otroci in najstniki, nekateri izmed njih sploh ne jedo zelenjave?

In sedaj najboljši del:

kaj če bi lahko vsak dan pojedel-a 17 različnih vrst zelenjave?

 • grah
 • spirulina
 • ohrovt
 • kački alfa alfa
 • ječmen
 • špinača
 • brokoli
 • peteršilj
 • zelena
 • vodna kreša
 • korenje
 • ingver
 • rdeča pesa
 • zeleni čaj
 • pšenica
 • listje kalčkov
 • beta karoten

In to tako, da si jih samo zmešaš v vodo, sveže stisnjen sok iz sadja ali pa najljubši smoothie?

Brez skrbi, zelo dobro ti bo za popiti, saj ne bo spremenilo okusa pijače v katero ga boš dodal-a. Namreč je brez okusa.

Govorim o novem izdelku, ki se imenuje CRITICAL GREENS.

V njem se nahajajo ekstrakti različne zelenjave (17 vrst), je brez dodanih sladil in zadostuje za 50 odmerkov 17 različnih hranil.

Za koga je primeren?

Za vse, ki želimo pojesti več zelenjave. Če je pojemo že sedja veliko ali pa nič. Če jemo samo zelenjave ali pa vemo, da pojemo več kot dovolj ostalih hranil, zelenjave pa daleč premalo.

Critical Greens prah 250g

Prehrambene lastnosti Critical greens:

odmerek: 1 merica (5g) – odmerkov na pakiranje: 50

Na odmerek (5 g)Na (100 g)
Energija47 kJ948 kJ
11 kcal227 kcal
Maščobe0.15 g3 g
od tega nasičene0 g0.09 g
OH0.3 g6 g
sladkorji0 g0 g
Beljakovine2.2 g44 g
Sol0 g0 g
Hranila
Prah grahovih beljakovin1960 mg39 g
Spirulina700 mg14 g
Alfalfa300 mg6 g
ječmenova trava300 mg6 g
Pšenična trava300 mg6 g
Ohrovt200 mg4 g
Špinača200 mg4 g
Brokoli130 mg2.6 g
Vodna kreša130 mg2.6 g
Peteršilj130 mg2.6 g
Zelena130 mg2.6 g
Korenček130 mg2.6 g
Korenina ingverja100 mg2 g
Rdeča pesa100 mg2 g
Alfalfa (kalčki)80 mg1.6 g
Zeleni čaj80 mg1.6 g
Beta karoten30 mg0.5 g

Opozorilo:

Pred uporabo vitamin -a C se posvetujte s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, noseči ali dojite ali če imate kakršnokoli znano ali domnevno zdravstveno (-a) stanje (-a) in ali jemljete zdravila na recept ali zdravila brez recepta. Ne uporabljajte ga kot nadomestek za raznoliko prehrano in zdrav način življenja. Izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od otrok. Ne prekoračite priporočene uporabe. Za alergene glej opis v poševnem tisku. Izdelano je v proizvodnjui, kjer se proizvajajo izdelki iz mleka, soje, glutena in izdelkov iz teh sestavin.

Testirano za profesionalne športnike

Vsaka serija Vitamin -a C je testirana za prepovedane substance pod nadzorovanim programom. Izdelki so izpostavljeni strogim testom v ISO 17025 akreditiranem laboratoriju, za najvišjo stopnjo zagotovila, da jih lahko varno uporabljajo profesionalni športniki.

GMP

Ta izdelek je bil proizveden v GMP tovarni pod strogim nadzorom kvalitete z namenom zagotavljanja konsistentne visoke kakovosti, ki ustreza
zahtevam dovoljenja za promet s prehranskimi dodatki in specifikacijam izdelka.

O APPLIED NUTRITION ZNAMKI

Na APPLIED NUTRITION (ki izvira iz Velike Britanije) smo navdušeni, da vam prinašamo izdelke najboljše kakovosti po dostopnih cenah. Blagovna znamka, ki je bila uvedena leta 2008, z le nekaj produkti, je leta 2014 odkupila njena trenutna lastnica, ki je veliko vlagala, da bi na trg prinesla nove in zanimive izdelke. APPLIED NUTRITION, ki je hitro prepoznavna kot vodilna na trgu v inovacijah blagovnih znamk, je postala močna. Naložba se nadaljuje in zdaj imamo lastno proizvodno podjetje, ki nam daje popoln nadzor nad proizvodnim procesom. To vključuje umetniško delo in oblikovanje vseh etiket in embalaže. Vse izdelke izdeluje naša interna R&D ekipa z obsežnimi testnimi ukrepi, ki zagotavljajo, da končni izdelek izpolnjuje in presega vsa pričakovanja glede formule, hranilnih vrednosti, kakovosti in okusa. Da bi ohranili najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti za naše stranke, smo prešli na naslednjo stopnjo in jedro naše ponudbe smo testirali in certificirali s svetovnim programom zagotavljanja kakovosti „Informed Sport“. To nas loči od večine blagovnih znamk in privablja širšo bazo strank, ki zahteva kakovost in zanesljivost, kar jim daje 100% zaupanje in zaupanje v našo blagovno znamko. Naše poslanstvo je vedno ostalo konstantno – našim strankam zagotoviti najboljše, da lahko dosežejo najboljše. APPLIED NUTRITION – Formulirano s strani strokovnjakov, zaupano s strani športnikov.