HCL optimizator želodčne kisline

39.90

1. Razgradnja hrane v želodcu je prvi korak prebave, ki narekuje vse nadaljnje. Od njegove uspešnosti je odvisno preoblikovanje telesa, počutje, razgradnja in absorbcija beljakovin ter določene težave kot na primer: zgaga ali napihnjenost, težek občutek v želodcu, spahovanje – nasploh presnova. 

Izdelek je zasnovan po modelu funkcionalne medicine, ki zdravi težave tam kjer izvirajo, ne samo simptomov. Sestavine, ki so v njem delujejo sinergijsko, ter omogočajo trajno izboljšanje oz. optimizacijo prebave. PREMIUM HCL je optimalna podpora za dobro delovanje prebavnega sistema, saj zadene jedro problema v 98% primerov. Še nekaj namigov:

  • Če te v ležečem položaju peče zgaga, imaš verjetno premalo kisline.
  • Večina misli nasprotno.
  • Zaradi klasičnega zdravljenja ni izboljšanja.

Opis

  • Vsebuje našemu prebavnemu traktu naravno prisotne sestavine: proteolitični encim pepsin za aktivacijo prebave beljakovin, betain HCL – nujno potreben za razgradnjo hrane in uravnavanje kislosti okolja črevesne flore in grenčice.
  • PREMIUM HCL optimizira proces presnove (zaprtje, napihnjenost, občutek teže v želodcu) in ima ogromno pozitivnih učinkov na odpravljanje težav s prebavo in jetri  kot so napihnjenost, zgaga, migrene, težave s sinusi, ekcemi, glivicami in intolerancami na živila.

 

PREMIUM HCL zagotavlja optimalno podporo za dobro delovanje prebavnega sistema Zraven želodčne kisline v naravni boliki, vsebuje še proteolitični encim pepsin skupaj z grenkimi zelišči, ki dodatno izboljšajo prebavo. Želodčna kislina – HCL, je nujno potreben element za absorbcijo vitamina B12 in železa. Želodčna kislina pomaga tudi z uničevanjem zaužitih bakterije in mikroorganizmov.

Način uporabe:

  • 1 kapsula na obrok. Največji priporočen odmerek je 3/dan. V večini primerov zadošča 1/dan.
  • 10 min pred ali med obrokom. Najbolje z najbolj obilnim in težko prebavljivim obrokom v dnevu.

HCL … eno izmed najpomembnejših dopolnil naše vsakodnevne prehrane

Veliko izmed nas si želi imeti boljši spanec, več moči, večjo odpornosti in doseči čim boljši izgled telesa. Mnogo ljudi se sprašuje zakaj se vedno počutijo utrujeno in kako to, da napredek v rasti mišic in izgubi maščobe ni bolj viden, kljub trudu ki ga vlagajo v vadbo. Rešitev tega problema se skriva v zadostni količini kisline v želodcu, ki nam pomaga pri prebavi in absorbciji pomembnih bejakovin in ostalih hranil.

Moj nasvet za vas je, da preden vzamete naslednje dopolnilo ali pojeste hranljiv, biološko pridelan obrok, bogat z beljakovinami in antioksidanti, si obvezno in skrajno priporočljivo,  testirajte vašo želodčno kislino. Zakaj? V kolikor v vašem telesu ni dovolj želodčne kisline, ki bi razgradila hrano  ki jo zaužijete, so vsi vaši skrbno izbrani, nemalokrat tudi dragi dodatki, kot tudi skrb za hrano, neučinkoviti.

Želodčna kislina je prebavni sok, ki pomaga pri razgradnji večjih kosov hrane v manjše koščke. Želodčna kislina vsebuje klorovodikovo kislino (HCL),  kalijev klorid  in natrijev klorid, ki skupaj aktivirajo prebavne encime in imajo ključno vlogo pri razgradnji beljakovin in razčlenjevanju aminokislin.  Medtem ko  kalijev in natrijev klorid  ponavadi nista vprašljiva pri nastanku želodčne kisline, je HCL-klorovodikova kislina tista, ki jo  sami težko proizvedemo in nam je primanjkuje.

Želodčna kislina opravlja pomembne funkcije v našem telesu

  • Absorbcija najmanj 8 ključnih hranil je odvisna od zadostne količine želodčne kisline: to so kalcij, vitamin B9, magnezij, cink, železo, vitamin C in betakaroten
  • Absorbcija vitamina A in E,antioksidanta ki zmanjšujeta tveganje za kronično vnetje in oksidacijski stres
  • Razgradnja beljakovin za sintezo tkiv in mišic
  • Aktivacija encimov, hormonov in nevrotransmiterjev (živčnih prenašalcev)
  • Preprečitev patogenim bakterijam pred vstopom v zgornji prebavni trakt, kjer bi lahko prišlo do infekcij in večjega tveganja za nastanek raka na želodcu.
  • Regulacija na Ph v celotnem prebavnem traktu in posledično na črevesno floro

Bolečine v želodcu niso normalen pojav

Danes se večini zdi, da so bolečine v želodcu že nekaj vsakdanjega in temu ne pripisujejo velike pomembnosti, vendar temu ni tako. Večina ljudi ima veliko premalo želodčne kisline, ki je potrebna za pravilno prebavo, kar pomeni, da se hrana ne razgradi popolnoma in postane kisla, to pa vodi v številne bolezni in težave. Še bolj zanimivo je dejstvo, da pomanjkanje želodčne kisline in slabšo prebavo velikokrat pripišejo preveliki količini želodčne kisline, kar pa seveda ne drži. V kolikor se želodec ne izprazni pravilno, delno prebavljeni ogljikovi hidrati in beljakovine začnejo vreti in povzročijo neprijeten občutek v požiralniku, kot bi nas pekla zgaga, zato se nam zdi da je želodčne kisline še preveč.

Kdaj te peče zgaga?

Raziskave so pokazale, da posamezniki, ki imajo klinično dokazano premalo želodčne kisline (hypochlorhydria), v ležečem položaju, veliko bolj peče zgaga, kot tiste z zadostno količino želodčne kisline. Več kot polovica izmed teh posameznikov vseeno jemlje zdravila, ki zavirajo nastanek želodčne ksiline (ti nevtralizirajo želodčno kislino in zmanjšajo kislost v želodcu in dvanajsterniku), saj jim je bila NAPAČNO diagnosticirana prevelika količina želodčnega soka. Napačna diagnoza in posledična uporaba zdravilk za zaviranje želodčne kisline, predstavlja še večje tveganje za kronične okvare kot so zlomi in osteoporoza, saj se kalcij in magnezij, ter mnogi pomembni elementi, ne absorbirajo. Tveganje za zlome kosti je trikrat večje pri posameznikih ki imajo premalo HCL. Poleg tega pa je posameznik do stokrat bolj izpostavljen patogenim bakterijam kot je npr. E.coli, kot bi bil v primeru, da ima v želodcu zadostno količino želodčne kisline.

Dejavniki, zaradi katerega se količina želodčne kisline vztrajno niža:

  • Starost – vsako leto se zmožnost želodca za proizvajanje HCL, zmanjša za 1 %, kar pomeni da imamo pri starosti 70 let, za cca sedemdeset odstotkov HCL-a manj, kot ob rojstvu.
  • Glede na študijo iz leta 1989 o razširjenosti hypochlorhydrie oz. pomanjkanja želodčne kisline, vsaj 37 % ljudi nad 60. letom starosti ne proizvede dovolj HCL-a. Vendar ta številka hudo podcenjuje težave s pomanjkanjem HCL-a, nekje do 98 % populacije ima težave s HCL.
  • Oksidacijski stres in vnetja, kot posledica slabe prehrane, kemičnih aditivov v hrani in izpostavljenost pesticidom, poškodujejo zmožnost proizvajanja HCL-a v telesu. To vodi k slabi prebavi in patogenim infekcijam, kar povečuje težave z spodnjim delom prebavnega trakta, obenem pa povečuje možnost nastanka raka.
  • Če podamo primer iz študije, so imele testne miši z manj želodčne kisline med 110 in 125 % več nevarnih bakterij v prebavnem traktu, kot tiste z normalno količino le-te.
  • Kakršenkoli stres, zmanjša kislost želodca. V kolikorimate povišan kortizol, bo temu primerno negativno odreagiral vaš želodec. Stres prisoten v današnjem modernem svetu, kjer smo izpostavljeni radiaciji, pomanjkanju spanja, slabi prehrani in oksidacijskemu stresu, ki nastane kot posledica aerobne vadbe na napravah, zmanjšuje sposobnost želodca da proizvede zadostno količino HCL.
  • Nepravilna uporaba zdravil je velik faktor. Najverjetneje ima več kot 50% ljudi, ki jemlje zdravila za zaviranje nastanka želodčne kisline, v resnici premalo želodčne kisline in jih sploh ne bi smeli jemati.

Bob Rakowski, privrženec naravne medicine meni da več kot 98% populacije nima zadostne količineHCL-a zaradi povišanega stresa, tako fizičnega kot psihičnega. Podobni rezultati se pojavljajo tudi med mladimi in najbolj perspektivnimi športniki.

Posredni simptomi, ki kažejo na pomanjkanje želodčne kisline se kažejo v izostanku rezultatov pri treningih, nezadovoljivi izgubi maščobe, kljub doslednemu programu, velikokrat pa vse to spremlja še nenehna utrujenost.

Simptomi neposredno povezani z pomanjkanjem HCL-a so naslednji:

  • Spahovanjenapihnjenost ali zgaga po jedi
  • Slaba prebava in zaprtje, ker hrana ni bila pravilno prebavljena
  • Spremembe na koži kot so akne
  • Hrapavost nohtov, ker se iz hrane ne absorbira dovolj hranil
  • Krči v nogah in stopalih, zaradi nezadostne absorbcije mineralov
  • Kronične poškodbe kot posledica pomanjkanja aminokislin in nezmožnosti obnavljanja tkiv
  • Alergije na hrano in astma
  • Žolčni kamni
  • Slabša miselna sposobnost, začetki demence
  • Nizka gostota mineralov v kosteh in osteoporoza

V kolikor imate ali pa tudi ne, kateregakoli izmed zgoraj naštetih simptomov, vam resnično priporočam, da napravite enostaven test želodčne kisline. Ne smemo pozabiti dejstva, da ne glede na to koliko pozornostidajemo pripravi in uživanju kakovostne hrane, ne moremo nadoknaditi primanjkljaja hranil, v kolikor nimamo zdravega črevesja in zadostne količine HCL-a.

Testiranje HCL-a

Da bi testirali vašo želodčno kislino potrebujete dopolnila v obliki HCL tablet. Tega testa NE izvajajte v kolikor imate razjedo na želodcu. V tem primeru se najprej posvetujte z zdravnikom, ki vam bo predlagal primerno terapijo.

Priporočljive za testiranje HCL-a so 350 mg kapsule PREMIUM HCL-a, ki vsebujejo:

  • HCl (želodčna kislina, ki je naravno prisotna v našem prebavnem traktu)
  • pepsin (encim naravno prisoten v našem prebavnem traktu za razgradnjo beljakovin)
  • ekstrakt rumenega svišča (grenčica, ki spodbuja tvorbo naravnih prebavnih sokov v našem prebavnem traktu)
  • glutaminsko kislino (aminokislina, ki stimulira želodčno fazo prebave, naravno pristona v naši prehrani)

10 minut pred obrokom, ali nekje na sredi večjega obroka vzemite PREMIUM HCL. Odvisno od vsebnosti HCL v vaših kapsulah poskušajte najti optimalno dozo, ki vam bo odgovorjala. Lahko je med 350 in 1050mg na posamezen dan. S količino ne pretiravajteVečini je 350mg optimalna količina da jo zaužijete med obrokom ali celo za cel dan. Če imate na želodcu rano, razjedo ali če imate gastritis jemanje PREMIUM HCL ni priporočljivo!