GLUTAMIN 500G

29.90

Ključne prednosti:

  • Farmacevtsko kakovosten in čist glutamin v prahu
  • Najbolj bogata aminokislina v mišičnem tkivu
  • Pogojno esencialna aminokislina

Opis

Mikroniziran glutamin farmacevtske kakovosti

500g/ 100 odmerkov

Glutamin je najbolj razširjena aminokislina v mišičnem tkivu, vendar se lahko pri treningu, ravni glutamina v mišicah znatno zmanjšajo, zaradi razgradnje mišičnega tkiva- pri bodybuilderjih je tega še toliko več. Dodajanje glutamina (predvsem po treningu) omogoča telesu obnovo izčrpanih zalog le-tega.

Aminokislina L-glutamin je ena izmed najbolj popularnih dodatkov športne prehrane. Novejše študije dokazujejo lastnosti, kot so povečana beljakovinska sinteza (mišična rast), anti-kataboličnost (preprečuje razgradnjo mišičnega tkiva oziroma regeneracijo) in povečano izločanje rastnega hormona. Prav tako vzdržuje visoko imunsko odpornost, celično hidracijo, ugodno vpliva na črevesje, pomaga pri ohranjanju bazičnosti telesa in celični volumen.

L-glutamin je aminokislina, ki je v največji meri prisotna v krvi in medceličnem aminokislinskem bazenu (najbolj prisotna aminokislina v mišičnem tkivu). Predstavlja kar 61% aminokislinskega bazena v skeletnih mišicah. Glutamin je zelo pomemben za transport dušika v mišično celico, saj je odgovoren za 35% vsega dušika, ki pride do mišične celice.
Količina glutamina v telesu je po treningu zelo nizka in se ne zviša dokler ne pride do popolne regeneracije. Nizka raven deluje na telo katabolno, kar onemogoča regeneracijo in mišično obnovo. Jemanje glutamina dviguje raven prostega glutamina v mišičnem  tkivu, preprečuje porabo mišičnih proteinov in izboljša raven dušika v telesu.

Predstavlja 20 % v krvi prostih aminokislin. Pri hiperkataboličnih oz. hipermetaboličnih bolezenskih stanjih, kot so na primer operacije, težke poškodbeopekline in okužbe, se potreba po glutaminu poveča, zato ga je treba pazljivo spremljati. Prav tako se potreba poveča pri veliki fizični dejavnosti, npr. pri atletih.

Ključne prednosti:

  • Farmacevtsko kakovosten in čist glutamin v prahu
  • Najbolj bogata aminokislina v mišičnem tkivu
  • Pogojno esencialna aminokislina

Priporočena uporaba:

Zaužijte eno merico (5g) 1-3 krat na dan z obroki. Za optimalen rezultat zaužijte en odmerek po treningu z vodo ali sokom.

Prehranske lastnosti:

Odmerek: 5g Vsebnost: 100 odmerkov Količina na (5g) odmerek: mikroniziran L-Glutamin 5000mg

Sestavine:

100% mikroniziran L-Glutamin za profesionalne športnike

Vsaka serija tega izdelka je testirana za prepovedane substance pod nadzorovanim programom. Izdelki so izpostavljeni strogim testom v ISO 17025 akreditiranem laboratoriju, za najvišjo stopnjo zagotovila, da jih lahko varno uporabljajo profesionalni športniki.

Opozorilo:

Pred uporabo tega izdelka se posvetujte s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, noseči ali dojite ali če imate kakršnokoli znano ali domnevno zdravstveno (-a) stanje (-a) in ali jemljete zdravila na recept ali zdravila brez recepta. Ne uporabljajte ga kot nadomestek za raznoliko prehrano in zdrav način življenja. Izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od otrok. Ne prekoračite priporočene uporabe. Za alergene glej sestavine v krepkem tisku.

O APPLIED NUTRITION ZNAMKI

Na APPLIED NUTRITION (ki izvira iz Velike Britanije) smo navdušeni, da vam prinašamo izdelke najboljše kakovosti po dostopnih cenah. Blagovna znamka, ki je bila uvedena leta 2008, z le nekaj produkti, je leta 2014 odkupila njena trenutna lastnica, ki je veliko vlagala, da bi na trg prinesla nove in zanimive izdelke. APPLIED NUTRITION, ki je hitro prepoznavna kot vodilna na trgu v inovacijah blagovnih znamk, je postala močna. Naložba se nadaljuje in zdaj imamo lastno proizvodno podjetje, ki nam daje popoln nadzor nad proizvodnim procesom. To vključuje umetniško delo in oblikovanje vseh etiket in embalaže. Vse izdelke izdeluje naša interna R&D ekipa z obsežnimi testnimi ukrepi, ki zagotavljajo, da končni izdelek izpolnjuje in presega vsa pričakovanja glede formule, hranilnih vrednosti, kakovosti in okusa. Da bi ohranili najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti za naše stranke, smo prešli na naslednjo stopnjo in jedro naše ponudbe smo testirali in certificirali s svetovnim programom zagotavljanja kakovosti „Informed Sport“. To nas loči od večine blagovnih znamk in privablja širšo bazo strank, ki zahteva kakovost in zanesljivost, kar jim daje 100% zaupanje in zaupanje v našo blagovno znamko. Naše poslanstvo je vedno ostalo konstantno – našim strankam zagotoviti najboljše, da lahko dosežejo najboljše. APPLIED NUTRITION – Formulirano s strani strokovnajkov, zaupano s strani športnikov.

Dodatne informacije

Teža0.500 kg

Prehrambene informacije

Prehrambene informacije o izdelku

Prehranske lastnosti:

Odmerek: 5g

Vsebnost: 100 odmerkov

Količina na (5g) odmerek: mikroniziran L-Glutamin 5000mg

Sestavine:

100% mikroniziran L-Glutamin